Statystyki
- Odwiedziny: 360798
- Do końca roku: 233 dni
- Do wakacji: 40 dni
Niedziela, 2024-05-12
Imieniny: Dominika, Imeldy
spslowik@gminazgierz.pl
22.04.2024 r. – 25.04.2024 r.
Dzień |
Potrawa |
Alergeny |
Poniedziałek 22.04.2024 |
Zupa kalafiorowa ( ziemniaki , kalafior, por, pietruszka, seler, marchew natka pietruszki, masło, mleko3,2%, śmietana 18%), kluski leniwe polane masełkiem 130g (ziemniaki, mąka, jaja kurze, twaróg, masło), kompot owocowy 200 ml (wiśnia , porzeczka, cukier), |
1,3,7,9 |
Wtorek 23.04.2024 |
Ziemniaki z koperkiem 120g, filet drobiowy w płatkach kukurydzianych 120g (filet z kurczaka, jaja kurze, bułka karta płatki kukurydziane ), sałata z jogurtem i śmietaną (jogurt naturalny, śmietana 12%), kompot owocowy 200ml (śliwka, truskawka, cukier) |
1,3,7,9,11 |
Środa 24.04.2024r. |
Spaghetti Bolognese z serem żółtym 350 g (makaron- jajka kurze, mąka , mięso mielone z szynki , marchewka, cebula , ser żółty, mąka , koncentrat pomidorowy 30%), soczek jabłkowy 200ml |
1,3,7,9 |
Czwartek 25.04.2024r. |
Rosół z manną 250 ml (mięso drobiowe, koper, marchew, por, pietruszka, seler, kasza manna), kopytka 130g (ziemniaki, mąka pszenna , jajka kurze), zrazik wieprzowy w sosie 130 g (mięso mielone wieprzowe, jajko kurze cebula, bułka tarta), surówka z białej kapusty (biała kapusta , marchewka , por, natka pietruszki, sok z cytryny), kompot owocowy 200ml (jabłko, wiśnia, truskawka) |
1,3,7,9,10 |
Piątek 26.04.2024r. |
Przyjemność domowa - Zjesz to, co Sam ugotujesz J |
|
A- alergeny
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach: 1-zboża zawierające gluten i produkty pochodne,2-skorupiaki i produkty pochodne,3-jajka i produkty pochodne,4-ryby i produkty pochodne,5-orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne,6-soja i produkty pochodne,7-mleko i produkty pochodne,8-seler zwyczajny i produkty pochodne,9-orzechy i produkty pochodne,10-gorczyca i produkty pochodne,11-nasiona sezamu i produkty pochodne,12-dwutlenek siarki w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/l ,13-łubin i produkty pochodne,14-mięczaki i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz, ziołowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, selera i gorczycy.